Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Visegrád központjában, egy megújult és egy teljesen új épület ad otthont az általános iskola 8 évfolyamának és a zeneiskolának. A településen már több mint 220 éve folyik a gyermekek nevelése-oktatása. A bejárat fölött olvasható latin felirat szerint itt „kiváló ifjúság” nevelése a cél. Ezt ma is így gondoljuk.

Mit teszünk mi ezért?

Családias légkört teremtünk, az osztálylétszámok lehetővé teszik a gyermekekkel való személyes törődést. Tehetséges tanulóink többféle szakkörbe járhatnak, versenyekre, vetélkedőkre készítjük fel őket. Hangsúlyt fektetünk a tantárgyi korrepetálásokra is, ahol kis csoportban van lehetőség gyakorlásra. Fontos, hogy minden gyermek jól érezze magát nálunk. Lehetőség szerint a német és angol nyelvet csoportbontásban oktatjuk.

Az iskolában nemcsak hagyományos tanórák vannak, hanem különböző témákat a projekt módszerét alkalmazva, új tanulási-tanítási helyzetben dolgoznak fel a tanulók /Áprily-hét, erdei iskola, honismereti-nemzetiségi hét/.

 Nagy hangsúlyt kap iskolánkban a művészeti nevelés. Intézményünkben zeneművészeti ágon folyik az oktatás. A következő hangszerek közül választhatnak növendékeink: zongora, furulya, klarinét, gitár, trombita, kürt, szaxofon, cselló és oboa.  Zeneiskolánk 2021 szeptemberétől az újonnan átadott iskolaépületben kapott helyet, ahol négy zeneteremben és egy nagy befogadóképességű művészeti teremben folyik a zenei nevelés-oktatás. Az alapfokú művészeti iskola alapfeladata, hogy kibontakoztassa a művészi képességeket, fejlessze a művészi tehetségeket, igény esetén felkészítsen szakirányú továbbtanulásra. Ennek megfelelően iskolánk a gyermekek adottságait, tehetségét figyelembe vevő, egyénre szabott művészeti nevelést-oktatást valósít meg.

Kihasználjuk a település adottságait a tanórai, a szabadidős és osztályprogramok szervezése során. Az iskola udvaráról közvetlenül megközelíthető a város sportcsarnoka, amelyet tanítási időben a testnevelés órákon használunk. Ezen kívül testnevelés órák keretében lehetőség van külső helyszínes órák megtartására is, amelyek keretében a tanulók bicikliznek, téli sportokat / síelés, korcsolyázás/ próbálhatnak ki. A tankerület biztosítja a 2. 4. és 6. évfolyamokon az úszásoktatást. Szakember foglalkozik azokkal a tanulókkal, akiknek javasolt a gyógy-testnevelés.

Visegrád Városának Önkormányzata biztosítja a pedagógiai programunkban tervezett osztálykirándulások, színházlátogatások és erdei iskolai programok anyagi támogatását – így csökkentve a szülőkre háruló anyagi terheket.

Reméljük, hogy intézményünk felkeltette érdeklődédét, és közelebbről is meg kívánja azt ismerni!

Mottó

Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola logo

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

iskolagyumolcs

Ökoiskola

oko iskola

Regisztrált Tehetségpont

regisztralt tehetsegpont

e-Napló (KRÉTA)

KRÉTA rendszer tájékoztató

Határtalanul

visegrad iskola hatartalanul logo

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.