Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Tisztelt Pedagógusok, Szülők, Kedves Gyerekek!

2021.08.16-val a Váci Tankerületi Központ felkérésének eleget téve kezdtem meg munkámat az önök gyönyörű, gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező városában. Eddigi tapasztalataim szerint, akikkel eddig találkoztam, mindenki szívén viseli a város és az iskola fejlődését.

Engedjék meg, hogy röviden bemutatkozzam önöknek. Stefanich Klára vagyok.

Pedagógus pályám során különböző profilú intézményekben szereztem tapasztalatot,  mint tanító, közoktatási vezető, és mint intézményvezető helyettes. Két alkalommal nemzetiségi általános iskolában is tanítottam, ahol a nemzetiségi nevelés, kultúraápolás, hagyományőrzés és nyelvápolás megvalósulását segítettem elő szakmai munkámmal.

Számomra mindig fontos kérdés, hogy egy oktatási intézmény vezetője, szakmai ismereteinek birtokában, azt folyamatosan fejlesztve, tudását másokkal megosztva végezze hivatását. Számomra az intézményvezetői tevékenység az előbb említetteket együtt jelenti. Mint intézményvezető nagyon fontosnak tartom, hogy olyan vezető legyek, aki átérzi a vezetői és a beosztotti munkakör kereteit is. Ezért törekszem empatikus, megértő, együttműködő, ugyanakkor következetes is lenni. Ehhez pedig az intézmény vezetőjének, helyettesnek, a tantestület valamennyi tagjának egy csapatként való összehangolt tevékenysége szükséges.

Mindig kiemelten kezeltem a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók segítését, oktatásukhoz kapcsolódó szakmai fórumokon való részvételt, továbbképzéseket. Mint pedagógus és intézményvezető része voltam integrálási folyamatoknak. Vezetői tevékenységem során olyan intézményt és tantestületet képzelek el, ahol az állandóság, következetesség, kiszámíthatóság alapvető követelményként jelenik meg. Amelyben egyszerre van jelen a nyitottság, empátia, rugalmasság, humánum, és a folyamatos megújulásra való törekvés.

Az iskolai tevékenységeknek, az oktatás-nevelés központjában a tanulóknak kell lennie. Az iskolát gyermekközpontú szemléletű intézménynek tartom, és ennek szellemében szeretném munkámat folytatni. Munkám legfontosabb célja, hogy a Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a pedagógusok, a tanulók és a szülők egyetértésével, a jelen eredményeire építve, az oktatás és a nevelés színvonalát megőrizve fejlődjön tovább. A vezetői megbízás olyan kihívást jelent számomra, amely lehetőséget ad a pedagóguspályán eddig eltöltött szakmai munkám, valamint eddigi intézményvezetői feladataim kiteljesítésére.

Fontosnak tartom az innovációt az oktatás minden területén, a pedagógusok ösztönzését és támogatását mindennapi pedagógiai munkájukban, ösztönzést az önképzésben és újabb pedagógiai módszerek kipróbálásában. Ezért törekszem a szakmai munkaközösségek folyamatos tapasztalatcseréje, egymás szakmódszertani támogatására. Továbbá fontosnak tartom a tanulók komplex személyiségfejlesztését, a hagyományápolást a tehetség kibontakoztatására való lehetőségek megteremtését. A zenei nevelés erre kiváló lehetőség, amelynek feltételei adottak ebben az intézményben. Jómagam is gyermekkoromtól fogva zenéltem, illetve mint intézményvezető helyettes éveken át segítettem a Dunabogdányi Zeneiskola Leányfalui telephelyén dolgozó zenepedagógusok munkáját.

Szeretném, hogy eddigi tapasztalataimat felhasználva, intézményvezetőként a Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az épület külső megújulása után belső megújulás folyamatán is tovább haladjon.

Tisztelettel: Stefanich Klára

Mottó

Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola logo

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

iskolagyumolcs

Ökoiskola

oko iskola

Regisztrált Tehetségpont

regisztralt tehetsegpont

e-Napló (KRÉTA)

KRÉTA rendszer tájékoztató

Határtalanul

visegrad iskola hatartalanul logo

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.