Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Stomp Ferencné (Éva)

Biológia-technika szakos tanári valamint közoktatásvezetői diplomával rendelkezem.

Férjemmel Szentendrén élünk. Két felnőtt, családos gyermekünk van.

Eddigi pályafutásom során pedagógusként és 18 évig intézményvezetőként tevékenykedtem. Alkalmam nyílt megismerni az állami iskolák mellett az alapítványi fenntartású iskolák mindennapi életét. Sok tapasztalatot gyűjtöttem a különböző szülői, fenntartói elvárásokról, s az azoknak való megfelelés módjairól, lehetőségeiről.

Az oktatásban eltöltött idő alatt megtanultam a pedagóguspályán mennyire fontos a gyermekszeretet, az empátia, a következetesség, a precizitás, a teherbírás, a módszertani sokszínűség.

Intézményvezetőként fő feladatomnak tartottam a tanulók a pedagógusok nyugodt munkafeltételeinek a biztosítását, s az iskolai élet gazdagítását színes, színvonalas programok szervezésével, lebonyolításával.

Mindig szívesen támogattam kollegáim egyéni karrierépítési szándékát. Elkötelezett híve vagyok a pedagógusok, a szülők és a tanulók együttműködésének. Fontosnak tartom a szülők minél szélesebb körű bevonását az iskolai életbe, a kortárs csoportok együttműködését, a különböző korosztályú gyerekek közös feladatvállalásainak segítését. Elhivatott vagyok a lemaradók, a hátránnyal induló gyerekek segítésében és a tehetségek azonosításában, gondozásában.

Biológia szakos tanárként meggyőződésem, hogy a tantárgy megszerettetése, színessé tétele egy-egy órán csak a megfelelő tanítási- és tanulási technikák alkalmazásával, illetve megismertetésével lehet sikeres. A projektmunkák végzése, az informatikai eszközök használatával adta lehetőségek kiaknázása a mai tizenéves gyerekeknél alapkövetelmény.

Technika szakosként vallom, a gyakorlati tevékenységek, a munka által fejlődik a gyermekek személyisége. A tantárgy tanítása hozzájárul a gyermekek szociális képességeinek fejlesztéséhez, a pályaválasztásuk megkönnyítéséhez, a családi életük harmonikus működtetéséhez, a hagyományok tiszteletéhez és megőrzéséhez, amit nagyon fontos értéknek tartok. S elengedhetetlennek tartom, hogy a tanulók megismerjék és maguk is kipróbálják a „kétkezi” munkát, átérezzék az alkotás, a jól végzett munka örömét.

Eddigi pályafutásom elismeréseként a következő díjakat vehettem át.

2011. Szentendre Város Pedagógiai Díj; 2014. Emléklap KLIK; 2015. Oklevél nevelő-oktató munka elismerése KLIK; 2018. Izbégi Pedagógiai Díj.

Mottó

Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola logo

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

iskolagyumolcs

Ökoiskola

oko iskola

e-Napló (KRÉTA)

KRÉTA rendszer tájékoztató

Határtalanul

visegrad iskola hatartalanul logo

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.