Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Az ötödik éve kezdődik újra a Nagyvillám Sípályán intézményünk tanulói számára az ingyenes síoktatás, amelyet egy 1 millió forintos – magánszemélytől származó – felajánlás tesz lehetővé évről évre. Ennek köszönhetően évente körülbelül negyven diákunk tanul meg ingyenesen síelni a Nagyvillámon.
A kedvezmény azonban nemcsak az oktatásban résztvevőkre vonatkozik. Ingyenesen használhatják a sípályát iskolánk tanulói és dolgozói a hét minden napján, nyitva tartási időben. Az egyéni síelés természetesen egyéni, családi felelősséggel működik, hiszen felügyeletet kizárólag az oktatások idején, a szervezett csoportok részére tud biztosítani a sípálya. A kedvezményezettek körébe nemcsak az iskola jelenlegi tanulói és dolgozói tartoznak, hanem 50 %-os kedvezménnyel azok a volt diákjaink is, akik a Nagyvillám Sípályán tanultak meg síelni. Az ingyenesség és az 50%-os kedvezmény is csak abban az esetben vehető igénybe, ha dolgozói, tanulói, volt tanulói státuszát a diák vagy felnőtt igazolni tudja (diákigazolvány, pedagógusigazolvány, igazolás volt diák státuszról – ez utóbbi kérhető a titkárságon).
Az idei évben az első félévi program október elején indul és karácsony előtt zárul, amelyre a teljesen kezdő (síelni még egyáltalán nem tudó), és már bizonyos szintű sítudással rendelkező (haladó) tanulók is jelentkezhetnek.
A 20 alkalmas oktatás (műanyag pályán), kb. 10 gyermekes csoportokban, 2 szakképzett síoktató segítségével, heti két alkalommal, hétköznapon 17 óra után, és szombat vagy vasárnap délelőtt, illetve kora délután valósul meg. (Hó esetén csak hétköznap lesznek edzések!) – tájékoztatja az érdeklődőket Gutbrot Rezső síoktató, a sípálya üzemeltetője. Az ingyenes oktatás mellé a sípályán korlátozott mennyiségben felszerelést is tudnak biztosítani. A szállítást a szülőknek kell megoldaniuk, illetve egymással összeszervezniük.


A haladó pálya hossza egyébként idén kétszeresére bővült (2/A, teljes felvonóhossza), így már 110 m-es lejtőn lesznek az edzések. A kezdő pálya új helyen lesz.
A támogatók célja, hogy a tanfolyamon résztvevő kezdő gyermekek elsajátítsák a síelés alapmozgását, beleértve a biztonságos kanyarodást, megállást, felvonózást, valamint az alapvető „sí-etikettet”, illetve a már síelni tudó gyerekek még biztosabban tudjanak mozogni a sípályán, és csiszolják tovább sítudásukat. Van lehetőség a II. félévi programban is részt venni, és a szervezők tervezik egy március 15. utáni sítábor megrendezését is, kedvező áron, a hóbiztos Hochkaron (Ausztria).
Páratlan a lehetőség, amely az iskolásaink rendelkezésére áll. Használják minél többen, amíg lehet!
Köszönjük a segítséget mindazoknak, akik adománnyal vagy szervezési munkával segítik eme – egyébként gyönyörű és költséges – téli sport elsajátítását és a síelés lehetőségének biztosítását.
Bővebb információkat a sípályáról a www.visegradsipalya.hu oldalon olvashatnak, s feliratkozva a honlapon található hírlevélre, e-mail-ben kaphatnak értesítést az aktuális, napi tudnivalókról.
Bozóki Marianna intézményvezető

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.