Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Visegrád központjában, hangulatos régi épület-együttes ad otthont az általános iskola 8 évfolyamának. Az ódon falak között már több mint 220 éve gyermekek nevelése-oktatása folyik. A bejárat fölött olvasható latin felirat szerint itt „kiváló ifjúság” nevelése a cél, ezt ma sem gondoljuk másként.

Mit teszünk mi ezért?

Családias légkört teremtünk, az osztálylétszámok lehetővé teszik a gyermekekkel való személyes törődést.

Tehetséges tanulóink több mint 8 féle szakkörbe járhatnak, versenyekre, vetélkedőkre készítjük fel őket.

Fontos, hogy minden gyermek jól érezze magát nálunk. A lemaradókkal fejlesztő órákon, napköziben, korrepetálásokon foglalkozunk. Magas osztálylétszám esetén csoportbontást biztosítunk (matematika, magyar, német nyelvből).

Az iskolában nemcsak hagyományos tanórák vannak, hanem különböző témákat a projekt módszerét alkalmazva, új tanulási-tanítási helyzetben dolgoznak fel a tanulók /Áprily-hét, erdei iskola, honismereti-nemzetiségi hét/.

Nagy hangsúlyt kap iskolánkban a művészeti nevelés. A következő hangszerek közül választhatnak a zeneiskolások: zongora, furulya, klarinét, gitár, trombita, kürt, szaxofon, cselló.

Modern számítógépeink, széles sávú internet-hozzáférésünk van, jól képzett tanárok segítik az informatika-oktatást már 4. osztálytól.

Első osztálytól kezdve német nemzetiségi nyelvet oktatunk, a népismereti órákon a helyi hagyományokat ápoljuk. Lehetőség van a játékok és dalok megismerése mellett a „sváb” néptáncot is megtanulni, alkalmanként szerepelni a különböző városi ünnepségeken.

Külföldi kapcsolataink révén eljuthatnak gyermekeink Erdélybe (Parajdra) és Németországba (Obergünzburgba).

Szabadidejükben sportolhatnak tanulóink a Sportcsarnokban. Labdajátékok, játékos tesi, pénteken egész délután foci, csütörtökön cselgáncs biztosítja a mindennapi testedzést. Szakember foglalkozik a gyógy-testnevelésre javasoltakkal. Visegrád Városának Önkormányzata biztosítja a pedagógiai programunkban tervezett osztálykirándulások, színházlátogatások és erdei iskolai programok anyagi fedezetét – így jelentősen csökkenti a szülőkre háruló anyagi terheket.

Ha sikerült kíváncsivá tennünk, várjuk szeretettel az Áprily Iskolában, kapuinkat szélesre tárjuk minden érdeklődő előtt.

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.