Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola


Visegrádon szeptember 10-én rendezte meg a Soproni Sándor Egyesület a jubileumi quadriburgiumi játékokat a városi sportcentrum területén. 2007-ben, akkor a Gizella majori erőd falai közt először idéztük fel a rómaiak életét, amit azóta is minden év szeptemberében megteszünk. A Soproni Sándor Egyesület minden alkalommal számított az általános iskolások érdeklődésére, hiszen a történelem mindig a kedvelt tantárgyak közé tartozott. Szerencsékre a városunkban és környékén fellelhető római emlékek tanulóinknak „kézzel fogható” közelségbe hozzák az időszámítás utáni II-IV. századot.
Szeptember 10-én az eddigiektől eltérően felvonulás előzte meg a programokat, amelyen az érdeklődő gyerekek is részt vettek.
A hétvégén itt is találkozhattak a visegrádiak azokkal az obergünzburgiakkal, akik 3 napos vendégségbe hozzánk látogattak. A római délutánt egy bajor est követte, tánccal, zenével. Aki maradt ismerősökkel beszélgethetett, hiszen a 2013-as és 2015-ös testvérvárosi találkozókon bennünket fogadó Manuella Schlack, a Német-Magyar Baráti Egyesület és Josef Rauh, a Hagyományőrző Egyesület vezetői is itt voltak. A 32 német vendégnek nagyon tetszett ez a program, és a másnapi látogatás a fellegvárba.

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.