Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

2017. január 27-én a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma jóvoltából egy igen tartalmas és érdekes délelőttöt töltöttünk el a Királyi Palotában. Az ötödik és a hatodik évfolyamos tanulóink vettek részt a programon.
Először egy vetített képes előadást hallgattunk meg, amelynek keretében a régészek mindennapi munkáját ismertük meg. Majd a Palotát jártuk végig. A gyerekek fölpróbálhatták a középkori sisakokat és megvizsgálhatták az apródok szobájában elhelyezett bútorokat, kérdéseket tehettek fel és sok új információval gazdagodtak. A program zárásaként a restauráló műhelyben végigkövettük a tárgyak átalakulását a feltárástól a múzeumi polcokon való megjelenésig.
Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat azért, hogy évente többször ellátogathatunk a Palotába, ahol igazán színvonalas és tartalmas programokon vehetünk részt. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen jó a kapcsolat és a szakmai együttműködés a két intézmény között. Köszönjük a Múzeum munkatársainak, hogy megszervezték és élvezetessé tették számunkra ezt a napot.
Bosnyák Endréné
történelemtanár

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.