Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Immár 7. alkalommal került megrendezésre a floorball kupa. Idén annyi változás történt, hogy az eddigi (fél) nagypályás játék helyett, a kispályás floorball pályaméreteivel és szabályaival történtek az összecsapások.
Az „A” csoportnak kicsit korábban kellett kelni ezen a szombaton, hiszen fél 10 –kor már kemény meccseket kellett vívniuk. Rögtön az első mérkőzés kisebb fajta meglepetéssel indult, hiszen a Marosiak egy utolsó perces góllal 3:2 arányban megverték az egyik (titkos) esélyest, a Váci Boronkay György Szakgimnázium csapatát. Ezt a csoportot toronymagasan a Kutyaütők csapata nyerte, de ez csak azoknak volt meglepetés, akik nem tudták, hogy a csapattagok többsége már többször is szerepelt az országos diákolimpia döntőjében. A körbeverések miatt csak az utolsó pillanatokban derült ki, mely csapatok hol is végeznek.
A „B” csoportban a tavalyi bajnok (Semmi Probléma) szintén veretlenül szerezte meg az első helyet, de el kell mondani, hogy nagyon szoros mérkőzéseken alakultak ki a helyezések sorrendjei.
A csoportmeccsek után a helyosztók, elődöntők következtek. Itt, az eddig hibátlanul szereplő Kutyaütők nagyon szoros és izgalmas mérkőzésen maradt alul 2:1 arányban a Szent Erzsébet Gimnázium csapatával szemben. A másik elődöntőn a váci Bólogató Madarak nagyon okos játékkal verték 2:0 arányban a Semmi Probléma csapatát.
A bronz meccs nagy csatát, de kevés gólt hozott. A lefújást követően 1:1 volt az állás, így büntetők következtek, amiben 2:1 arányban a Semmi Probléma csapata került ki győztesen.
A döntőben talán a két legtaktikusabb csapat mérkőzött meg, és a végig kiegyensúlyozottan és jól játszó Feláldoz6ók felőrölte a szintén jó erőkből álló Bólogató Madarak tömör védelmét és 2:1 arányú győzelmével elhódította a kupát.
A VII. Visegárd – floorball kupa végeredménye
9. hely    Marosiak         ( Demeter B. Hegyi L. Lázár O. Gál Á. Gál D. Kovács Zs. )
8. hely    Visegrádi Veszedelmek    (Ispán B. Heim B. Ispán F. Polgár Á. Héder L. Balázs K.)
7. hely    Fifti – Fifti        (Bognár B. Fekete A. Fekete P. Meszárek N. Greguss P.)
6. hely    Thermovidre420    (Hunyadi M. Tafferner L. Vígh B. Terék G. Gyovai-Bodák B. Varga D.)
5. hely    Szent István Gimnázium ( Sitku Á. Domokos A. Tóth D. Szopkó G. Anda R. Szilágyi Á.)
4. hely     Kutyaütők        (Láng B. Oláh S. Marosi T. Scheili P. Oláh P.)
3. hely Semmi Probléma     (Dányi B. Dányi B. Bene Á. Bene M. Sickerling M. Farkas G.)
2. hely    Bólogató Madarak    (Paulusz Z. Paulusz B. Matula B. Durugy T.)
1. hely Feláldoz6ók                (Alekszandrov S. Hertlik P. Lernyei M. Pudleiner K. Újvári D. Szánthó R.)

A torna gólkirálya Alekszandrov Sándor lett (Feláldoz6ók), 9 góllal.
A torna legjobb játékosának pedig Paulusz Balázst (Bólogató Madarak) választották meg a csapatvezetők.

Köszönöm minden csapatnak a részvételt, de ez így nem mond sokat. Nagyon jó, baráti hangulatban telt el ez a szombat, még ha kemény csatákat is vívtak a csapatok.
Köszönöm, hogy sportszerűek voltatok, de a sportszerűségen túl, még vidámak is és jó volt látni, ahogy drukkoltatok egymásnak, és tudtatok örülni a másik csapat sikerének is.  
Köszönjük a Visegrádi Ifjúsági Alap támogatását, mely nem csak azt eredményezte, hogy a csapatok nevezési díj nélkül tudjanak részt venni a floorball – kupán, de még finom pogácsa is jutott a csapat tagjainak és a nézőknek is. (fényképek az iskola facebook oldalán)
Paulusz József
szervező

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.