Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Gyermeknapi sokadalom
Idén is a szülők és a pedagógusok közös összefogásának eredményeként valósulhatott meg a Gyermeknap, amelynek kiemelt eleme az újrahasznosítás volt. Az „újrahasználat” jellemző a művészvilágban is, ahol sokan úgy jelenítik meg környezettudatos gondolkodásukat, hogy a meglévő hulladékból, szemétből készítenek egyedi dolgokat. Egy kicsit mi is művészek lettünk. Az újrahasznosítás lehetőségeinek már a keresgélése is garantáltan megváltoztatta az életünket, hiszen pár héttel a forgatag előtt már gyűjtöttük azokat az egyébként kidobni való tárgyakat, amelyekből újakat terveztünk alkotni. A három héttel hamarabb kiírt pályázati felhívásra főleg az alsósok adtak be pályamunkákat. Az ő nyereményeiket, valamint az alapanyagokat szponzorok, illetve a megvalósításhoz anyagi segítséget nyújtó Ifjúsági Alap (Visegrád Város Önkormányzatának pályázati kiírása) által nyújtott támogatásból finanszíroztuk. Páratlanul ötletes dolgok születtek a gyermekek kezei alatt: kartonból épített szarkofág, autó; tüzet okádó sárkány, legyet bekapó béka papírgurigából; konzervdobozból lámpás; repülőgép csipeszből és jégkrém pálcikából; zenéhez ritmust adó zeneszerszám söröskupakokból, mindent-tartók pet palackból, gyönyörű nemeztárgyak és ékszerek és még számos dolog, amit a meglevő anyagokból ott helyben találtak ki a gyerekek.  Itthon eléggé le vagyunk maradva az újrahasznosítási „versenyben”, de mi egy kicsit javítottunk ezen. A rendezvény jelmondata ez volt: „A hulladék nem szemét, szelektíven gyűjtve hasznosul és megkíméli természeti erőforrásainkat!”


Támogatóink voltak:
Visegrád Város Önkormányzata
Visegrádi Ásványvíz
Hock Hedvig festékbolt, Dunabogdány
Jung Csaba és Bálint Krisztina, Visegrád
Petrányi Anikó, Dunabogdány
Minimax
Piatnik
Zöldbolt
Ico Rt.
Mc.Donald’s Budakalász

                                                                                                                                                       Pauluszné Tóth Anna

A gyermeknapon készült fényképek az iskola facebook oldalán tekinthetők meg ( https://www.facebook.com/aprilyvisegrad/ )

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.