Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Elkezdődött a 2017/2018-as tanév. A nyári szünet szabadságából kicsit nehéz átállni a mindennapos korán kelés, iskolába járás kötöttségére, még akkor is, ha a gyermekek (és a szülők) többsége várta már a szeptembert. Ezt az átállást és az új kisdiákok közösségünkbe történő beilleszkedését segítik az iskolán kívüli programok. Bár még csak szeptembert írunk, erre már több lehetőséget teremtettünk a gyermekeinknek:
Szept. 9-én szülőkkel és testvérekkel kiegészülve vettünk részt a Dömösi Zöld Forgatagban. Az idén húsz éves Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében tartottak természetismereti vetélkedőt, madárgyűrűzést, kézműves foglalkozásokat, játékokat, kisállat-bemutatót, valamint Cincér Piacot. A gyermekek sok mesélnivalóval és jutalommal tértek haza.
Szept. 15-e hétvégéjén volt a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ami ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Pénteken szedtük a szemetet diákjainkkal a Duna-parton az iskolától a szigetcsúcsig. Kidobott, rossz kályhacsőtől, kempingágytól, no és persze több zsáknyi szeméttől szabadítottuk meg lakóhelyünket. A vidám délutánon a hasznos munka jóleső érzésén túl Benedek Károly alpolgármester úr jóvoltából egy kis traktorozás volt a gyermekek jutalma.
Szept. 16-án részt vettünk az idősek napi rendezvényen, ahol tanulóink a saját nagyszüleik, szüleik gyűrűjében köszöntötték verseikkel az idősebb korosztályt.
Szept. 22-én Szentendrén került sor az Európai Autómentes Nap keretén belül az Őrzők napja elnevezésű programra. A gyerekek itt „rengeteg programot és közlekedéssel kapcsolatos tudnivalót szerezhettek. Idén is a leglátványosabb esemény a közlekedésrendészet által szervezett baleseti szimuláció volt valamint a rendőrmotoros bemutató és a kutyás intézkedési bemutató. E mellett kicsik és nagyok egyaránt felülhettek a Honvédség harci járműveire, beülhettek a rendőrautókba, és a játékosan kialakított KRESZ-pályákon megtanulhattak sok közlekedési alapszabályt. Az esemény slágerei voltak a mókás, trükkös bringák, melyeket ki lehetett próbálni és a játékos vetélkedők.”    

A sűrű szeptembert után októberben sem maradnak diákjaink program nélkül, aminek egy részére továbbra is szeretettel várjuk testvéreiket és szüleiket.
Szárazné Fehér Tímea

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.