Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Talán már megszámolni sem tudjuk, hányadik alkalommal veszünk részt a Nagy Sportágválasztó eseményen, mely idén a 21. alkalommal került megrendezésre.

Szép nagy létszámmal indultunk útnak idén is (még úgy is, hogy egy osztály nem tudott részt venni), hogy kipróbáljuk a több mint 100 sportágból a legtöbbet. Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, az előző napok borongós, esős időjárását gyönyörű napsütés váltotta fel.

A tanulók többsége már nem egy alkalommal jött velünk, de ezt nem lehet megunni. A sportágakból mindig lehet találni olyat, amit tavaly nem volt időnk, lehetőségünk kipróbálni, illetve mindig akad valami új (újabbak) – amit még nem láttunk.

Kis csoportokat alkotva, először közösen jártuk be a „terepet”, megszemlélve mi – hol található, majd utána kezdetét vette a gyakorlat. A gyerekek élvezettel vetették bele magukat a mozgás kínálta örömökbe és nehéz lenne felsorolni mindazokat a sportágakat, amik kipróbálásra kerültek. A lányoknál a zumba továbbra is a favorit, de sok lány többször is visszatért a különböző küzdősportokat népszerűsítő területre. A nagyobb fiúk inkább az extrém sportokat próbálgatták, míg a kisebbek a labdajátékokat részesítették előnybe.

Rajzverseny, totó, sport bemutatók színesítették a programot. Az éles szeműek nem egy híres sportolót, olimpia bajnokot is láthattak – többen aláírásokat is gyűjtöttek.

Bár nagyon sok minden kipróbálásra került – de bőven maradt még olyan sportág, amire most nem volt idő. De sebaj – jövőre majd lesz rá lehetőség!

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.