Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Az ötödikesek tavaly már részt vettek az M5 csatorna Ismerd meg! című videoklip –készítő pályázatán, amely lehetőséget adott arra, hogy valami maradandót alkossanak. Idén a csatorna egy szórakoztató vetélkedőt indított 8-12 korosztálynak, akik otthon és a stúdióban játszva ismerkedhetnek meg a rajz, a képzőművészet, a drámajáték, a zene, a történelem, az internet, a környezetvédelem, az állatok, a fizika és a kémia világával.

Ebben a műsorban (vetélkedőben) vett részt az 5. osztály csapata ősszel. Öt fős csapattal készültünk, számítva arra, hogy valaki esetleg lebetegszik, de szerencsére nem így történt. A négy fős csapat – amely az adásba bekerült – több héten keresztül készült a kijelölt témakörből, Egyiptomból. Végig szorosan alakult az állás. Végül az ellenfél nyert 2 ponttal megelőzve a kiválóan felkészült és nagyon jól játszó (sajnos a szerencsével hadilábon álló– és talán a nem teljesen egyforma nehézségű kérdésekkel is megküzdő) kis csapatunk ellen. Tanulóink tudása messze meghaladta az ötödikes korosztályét, sőt az ellenfél csapatának tudását is, pedig ők ezt a témakört tavaly már tanulták az iskolában, hiszen hatodikosok voltak.

Dicséret és elismerés illeti a csapat tagokat, akik időt és fáradtságot nem sajnálva készültek fel becsülettel a kiadott témakörökből. Az osztály közösségéről sem feledkezhetünk el, akik egy emberként buzdították a helyszínen a versenyzőket, hiszen mindenki elkísérte a stúdióba az osztály képviselőit.

Amíg a ráhangolódás zajlott a csapat számára a felvételre, addig az osztály többi tagja meglátogathatta Moys Zoltán stúdióját, ahol a Hazajáró (turisztikai- honismereti tv-s magazin) stábja ismertette meg tanulóinkat a filmkészítés rejtelmeivel.

Köszönet a szülőknek, akik segítettek az utazás megszervezésében, valamint köszönet a Hazajáró stábjának a szíves fogadtatásért.

A csapat tagjai: Érchegyi Hanna, Félegyházi Mátyás, Gencsi Debóra, Jung Lili,Máthé Olivér.

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.