Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

Ez az ősz igen mozgalmas volt zeneiskolánk számára. Amint megünnepeltük a Zene világnapját, már meg is kezdtük a készülődést következő programunkra. Ugyanis abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy Dr. Falus András a neves immunológus, genetikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, elfogadta meghívásunkat és eljött Visegrádra, hogy beszéljen nekünk a zene és a genetika kapcsolatáról. A hallgatóság megtöltötte a polgármesteri hivatal nagytermét. Ott ültek nevelőtestületünk tagjai, de eljöttek a szobi és a nagymarosi zeneiskola pedagógusai is, valamint számos helyi szervezet képviselője és magánszemélyek is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel. A nagy érdeklődést mutatja, hogy többen állva hallgatták végig az előadást, mert nem jutott már számukra ülőhely.
Igazán érdekfeszítő előadást hallhattunk, amely során megtudtuk, hogy a mindennapos, szisztematikus zenei nevelés hatására a gyermekeknek rugalmasabb a problémamegoldó képességük, általánosan ügyesebbek, nagyobb a belső kontrolljuk és az emocionális érzékenységük és fejlődnek matematikai képességeik.
Mi, zenetanárok szívügyünknek tekintjük a felnövekvő nemzedék zenei nevelését, ezért is töltött el bennünket örömmel az, hogy tudományos oldalról is bebizonyosodott, hogy milyen pozitív hatással bír a zenetanulás a gyerekekre. Kodály országában a zenei nevelésnek helye kell, hogy legyen, nekünk pedig kiemelt feladatunk és kötelességünk, hogy életben tartsuk a világhírű zenepedagógus elképzeléseit.
Bosnyák Endréné
intézményegység- vezető

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.