Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola

2017. január 20-án került sor a Zoller Attila- díj átadására a Don Vito Pizzeriában. Este 6 órakor kezdődött meg a díjátadó ünnepség, amely egyben emlékezés is volt a világhírű jazz- gitárosra, Zoller Attilára.
Mikesy Tamás, a Mátyás Király Művelődési Ház igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Majd Ott Amarillisz, 7. osztályos tanuló a közelgő Magyar Kultúra Napja alkalmából elszavalta Kölcsey Ferenc költeményét, a Himnuszt. Ezt követően a díjalapítók egyikének, Scheili Richárdnak édesanyja, az Áprily Iskoláért Alapítvány elnök asszonya, Mezei Anna vette át a szót. Megmutatta a közönségnek azt a hegedűt, amely egykor a Zoller család tulajdonában volt. Elmondta, hogy bízik abban, hogy a jövőben olyan helyre fog kerülni a hangszer, ahol a nagyközönség számára is elérhetővé válik majd.
Ezután következett az est fénypontja, a díjátadás. Az elismerő oklevelet és a művész gitárját ábrázoló aranymedált, a zenetanárok döntése alapján Izsák Márton, a fafúvós tanszak növendéke kapta meg.
Marci 2012 óta Nagy Gergely tanítványa. Tehetségével, kitartásával és a szorgalmával tűnt ki társai közül. Nem csak az elmúlt tanévben, hanem az azt megelőző években is számítani lehetett rá, aki óráról órára igyekezett maximális teljesítményt nyújtani. Megbízható és stabil kiállásának köszönhetően számtalan iskolai rendezvényen képviselte tanszakát.  Amikor ideje engedte, erősítette a helyi fúvószenekart és a Dunabogdányi fúvószenekar munkájában is sokáig részt vett.
Teljesítményéhez gratulálok, és kívánom, hogy maradjon ilyen alázatos a zene iránt, és erősítse zeneiskolánk és városunk együtteseit a jövőben is, úgy, ahogyan eddig is tette!
Az est hagyományához tartozik az is, hogy a díjazott is színpadra lép, előadva egy általa választott darabot. Ezúttal Grig: Solvejg dala hangzott el, Tóth Sándor zongorakíséretével.
Az ünnepség végeztével - a hagyományokhoz híven- következett az emlékkoncert, ahol az örökzöld jazz dallamokat a Rónai- Nyúl- Kosztin trio szólaltatta meg.
Köszönjük az alapítóknak ezt a színvonalas ünnepséget, és azt, hogy fontosnak tartják azt, hogy minden évben elismerik zeneiskolánk egy növendékét, aki kiemelkedő teljesítményével válhat érdemessé a megtisztelő díjra.
              Bosnyák Endréné
intézményegység- vezető

Visegrád híres szülöttére, Zoller Attilára emlékeztünk január 25-én, amikor is sor került a róla elnevezett díj átadására. Idén is a Don Vito Pizzeria szolgált helyszínéül a rendezvénynek.
Úgy őrizzük a művész emlékét, hogy évről évre egy emlékkoncert keretén belül kerül átadásra az az értékes díj, amely a művész gitárját ábrázoló aranymedál. Annak a zeneiskolás növendéknek ítéljük oda, aki a legtöbbet fejlődött az előző évben. A zenetanárok döntése alapján Sintár Virág, a furulya tanszak növendéke kapta az elismerő oklevelet és a hozzá tartozó díjat. Elismerés illeti felkészítő tanárát, Rácz Tamás tanár urat, aki lelkiismeretes tehetséggondozó munkájával járult hozzá növendéke sikeréhez. Virág azon növendékek közé tartozik, aki tehetségének és szorgalmának köszönhetően mindig színvonalas produkciókkal örvendeztetett meg bennünket. Diákjaink közül ő az egyik legtöbbet fellépő növendék. Nem tesz különbséget fellépés és fellépés között, legyen az egy iskolai ünnepség, vagy egy városi rendezvény, ő ugyanolyan intenzitással készül mindkettőre. A kamaramuzsikálás-ban is bizonyította már tehetségét. Rendelkezik ugyanis azokkal a tulajdonságokkal, mint például az empátiakészség, az egymásra figyelés képessége, amelyek elengedhetetlenek ebben a műfajban. Fellépései alkalmával, ha kellett visszahúzódva, a háttérben muzsikált, de ha arra volt szükség, akkor virtuóz játékával kápráztatta el a közönséget.

Bővebben...

Idén januárban ismét megrendezték a XX. század legjelentősebb magyar jazzmuzsikusa, a visegrádi születésű Zoller Attila emlékkoncertjét. Ezúttal a Szalkai Dávid trió lépett fel.
Az egykori világhírű jazz-gitárosra emlékezve minden évben egy zeneiskolás növendéket tüntetnek ki Visegrádon. A művész 1998. január 25-én halt meg az Egyesült Államokbeli Vermontban. A díjátadó ünnepség halálának évfordulójához igazodva január 26-án került megrendezésre a Don Vito Pizzériában, egykori szülőházában.
Mikesy Tamás, a Mátyás Király Művelődési Ház igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta, hogy a díj létrehozásának nem titkolt szándéka az volt, hogy minél jobban ösztönözzék és elősegítsék a zenetanulást Visegrádon. Majd Mezei Anna vette át a szót és mondta el méltató szavait a nyertes növendékről.
Az idei évben a zenetanárok együttes döntése alapján a legtöbbet fejlődő visegrádi zeneiskolás Szabó Csenge, a zon-gora tanszak növendéke volt. Ő kapta meg az elismerő oklevelet és a megtisztelő díjat, a muzsikus gitárját ábrázoló aranymedált.
Az est hagyományához tartozik, hogy a díjazott egy általa választott darab előadásával mutatkozik meg a közönség előtt. Idén sem volt ez másképp.
Csenge kitartása, szorgalma igazán példaértékű. Immáron 8 éve jár a visegrádi zeneiskolába. Tanulmányait Kiss Judit tanárnőnél kezdte, jelenleg Halper Judit növendéke. Már 3 éve a szentendrei Ferences Gimnázium tanulója. A sok tanulás mellett is szakít időt a zongorázásra. Tanára elmondása szerint egyre nagyobb lelkesedéssel és szorgalommal gyakorol. Több ízben lepte meg tanárát a maga által választott darabbal, amelyet önállóan tanult meg.
Szintén saját indíttatásra nevezett be a tavalyi tanévben a Ferences Gimnáziumban rendezett mikulás-napi Ki-mi tud-ra, amelyet meg is nyert.
Mindig örömmel vállalkozik zeneiskolánk koncertjein való szereplésekre. Sok szép darabot hallhattunk már tőle.
Elmondása szerint, amikor nincs más teendője, akkor máris leül egy kicsit zongorázni. Őt már nem kell gyakorlásra biztatni, mert saját kedvtelésre játszik, sok szép percet szerezve ezzel tanárának a zongoraórákon.
Kívánjuk, hogy a jövőben is szerezzen számára ilyen sok örömöt a zene, és a zongorázás!
Gratulálunk az elismeréshez, és a továbbiakban pedig kitartást és sok-sok sikert kívánunk!

Bosnyák Endréné
intézményegység-vezető

Ismét elérkezett január vége, amely zeneiskolánk életében nagyon fontos, ugyanis ekkor kerül kiosztásra a Zoller-díj. Az a növendék kapja meg, aki a zenetanárok döntése alapján a legtöbbet fejlődött az előző évben. Ezúttal Rácz Tamás tanár úr növendéke, Laposán Adrienn részesült az elismerésben. Tehetsége mellett kitartó, szorgalmas munkája segítette hozzá a díjhoz. Ő az a növendéke a zeneiskolának, aki szinte a legtöbbször lépett színpadra az elmúlt évben. Még akkor is magabiztosan állt a közönség elé, amikor csupán pár nap állt rendelkezésére a felkészülésre. Nagy erénye az is, hogy mindig felkészülten, vidáman érkezik zeneórára. Kitartásának ékes bizonyítéka az is, hogy 1 évvel ezelőtt határozta el, hogy ő fogja elnyerni a díjat, majd következetesen mindent meg is tett érte, hogy magvalósítsa álmát. Kiemelkedő teljesítményéhez gratulálok, mind a magam, mind a zenetanárok nevében, és kívánom azt, hogy maradjon ilyen eltökélt, és a kitűzött céljait ilyen sikeresen valósítsa meg a jövőben is, mint ahogyan most is tette.
Bosnyák Endréné
intézményegység- vezető

Zoller Attila, a világhírű jazzgitáros tiszteletére alapította Scheili Richárd és a visegrádi Mátyás Király Művelődési Ház a Zoller-díjat, melyet évről-évre egy emlékkoncert keretén belül adnak át a legtöbbet fejlődő visegrádi zeneiskolásnak.  
A díj egy elismerő oklevél, valamint a muzsikus gitárját ábrázoló 50 ezer forint értékű aranymedál.
A díjátadás helyszíne Zoller Attila szülőháza, ahol ma étterem és pizzéria működik.
Az elmúlt évek díjazottjai:

2006 Galszter Bea, Fabi Eszter
2007 Paulusz Anna
2008 Fekete Lídia
2009 Dányi Balázs
2010 Bene Márton
2011 Kiss Péter
2012 Bene Júlia

2013 Farkas Boglárka

2014 Szabó Csenge

2015 Sintár Virág

2016 Laposán Adrienn

2017 Izsák Márton

Mottó

Címer

"Figyeld a Dunán elfutó hajókat
és valld: az óra gyorsan illan el.
De amíg élsz, a múlt, a dal s az erdő
és az örök vágy emberré emel."

Határtalanul

hatartalanul forweb2

Keresés

Keress minket a Facebook-on

Web: www.aprily-visegrad.hu | email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Tel.: 06(26)398-312 | Fax: 06(26)397-826
Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Copyright © 2009. All Rights Reserved.